La Garrotxa
FONT: Turisme Garrotxa

Vols conèixer la Garrotxa? Un territori únic!

GEOLOGIA I GEOGRAFIA
La Garrotxa és la comarca de muntanya més oriental de Catalunya i la que té menys alçada mitjana. Té un relleu que es caracteritza per la transició entre la muntanya i la plana i per l’existència d’una zona volcànica, la qual cosa converteix aquest lloc en un espai privilegiat per realitzar qualsevol tipus d’activitat a l’aire lliure.  Ara bé, no cal oblidar que el terme “garrotxa” s’utilitza per referir-se a una terra aspra, trencada i on fa de mal caminar.

ART I HISTÒRIA
Els atractius de la Garrotxa no es limiten, però, a la natura i la zona volcànica, sinó que s’hi poden trobar molts altres indrets encantadors com ara Castellfollit de la Roca o Besalú. Castellfollit de la Roca impressiona el visitant per la peculiar combinació de la intervenció humana amb la natura en una cinglera basàltica sobre la qual es repenja el poble, amb el pintoresc conjunt de l’església vella i les cases antigues del poble construïdes arran d’un precipici d’uns 60 metres d’alçada.

RECURSOS
La comarca limita al nord amb l’Estat francès; a l’est amb l’Alt Empordà, el Pla de l’Estany i el Gironès; al sud amb la Selva i Osona, i a l’oest amb el Ripollès i Osona. Les comunicacions han millorat molt els darrers anys: les principals vies de comunicació per carretera són l’A-26, la C-26 eix prepirinenc Olot–Ripoll, la C-37 eix de Bracons Vall d’en Bas–Torelló, la C-63 eix Selva–Garrotxa i la C-66 eix Besalú–Pla de l’Estany–Gironès–Empordà.

La companyia d’autobusos TEISA ofereix un servei de línies regulars a la comarca que la connecta amb Barcelona, Vic, Figueres, Girona, l’Aeroport de Girona, els Ferrocarrils de la Generalitat i les principals poblacions veïnes.

Què esperes a venir?


Podeu consultar tota la xarxa de transport públic de Catalunya al web http://mou-te.gencat.cat.

Aquest web utilitza galetes (cookies) pròpies i de tercers per oferir-vos la millor experiència d'usuari i per analitzar el perfil de visites. Si continueu navegant, entenem que autoritzeu l'ús d'aquestes galetes i les condicions de la nota legal. +INFO ACEPTAR

Aviso de cookies
TwitterInstagram