Compromís socioambiental

 

EN RUTA GIRONA és una empresa de turisme actiu, responsable i de qualitat.

 
 
Des del 2013 som una empresa col·laboradora del Parc Natural de la Zona volcànica de la Garrotxa, i incorporem en la nostra gestió el compromís de millorar el territori i els valors de respecte pel medi ambient i per les persones, tal com estableix el Codi de Gestió Sostenible de la Garrotxa i el Collsacabra. 
 
A més, al mateix any vam rebre l'acreditació de la Carta Europea del Turisme Sostenible (CETS), un compromís de col·laboració entre l'empresa i el territori que garanteix una gestió responsable, sostenible i de qualitat del turisme. Per mostrar i fer un seguiment de les bones pràctiques en la gestió, reafirmant de passada la responsabilitat social de l'empresa i l'aposta per la formació contínua, que des d'aleshores publiquem anualment una memòria de sostenibilitat:
 
 

MEMÒRIA DE SOSTENIBILITAT ANY 2012

MEMÒRIA DE SOSTENIBILITAT ANY 2013

MEMÒRIA DE SOSTENIBILITAT ANY 2014

MEMÒRIA DE SOSTENIBILITAT ANY 2015

ANY 2016 (properament)

 
 
EN RUTA GIRONA és per sobre de tot turisme actiu, responsable i de qualitat, on la sostenibilitat de l’entorn i el respecte a l’economia local agafen un valor rellevant. Volem explicar-vos la història i les llegendes, volem crear experiències i viure emocions, volem ensenyar-vos la natura i la cultura d'una gent i d'un paisatge.
 
Us convidem a practicar el senderisme, i junts explorarem i descobrirem els indrets més amagats i autèntics de la regió volcànica de la Costa Brava i del Pirineu de Girona: la Garrotxa!
 
Practiquem l’slow travel i deixem que el ritme el marqui el client perquè estem convençuts que tant important és el camí com el destí: gaudim intensament del territori d'una manera reposada i vivim sense presses, potenciant aquells petits plaers de la vida que trobem en l’economia local i en les activitats respectuoses amb el medi ambient.
 
Les nostres rutes estan classificades segons l'espai geogràfic per on tenen lloc. Per facilitar-te la tria les hem classificat entre fàcils, moderades, exigents o dures, segons el nivell de dificultat. Per triar la teva opció també pots guiar-te pel desnivell, la distància o la durada mitjana de cadascuna.
 
    ICONA         DESCRIPCIÓ             CARACTERÍSTIQUES

Rutes fàcils. És possible fer-les en família o amb nens
Esforç físic: baix
Dificultat tècnica: baixa
Distància: entre 6-10 km
Desnivell: màx. 250 m
Durada total: 2 - 5 h
Temps caminant: aprox. 3h 30m
 
Rutes fàcils. Aptes per a tothom que vulgui fer una passejada agradable
Esforç físic: baix
Dificultat tècnica: baixa
Distància: entre 6-10 km
Desnivell: màx. 250 m
Durada total: 2 - 5 h
Temps caminant: aprox. 3h 30m
 
Rutes moderades. Poden ser completades pels qui tenen certa forma física
Esforç físic: moderat
Dificultat tècnica: baixa/moderada
Distància: entre 10-12 km
Desnivell: màx. 500 m
Durada total: 4 - 6 h
Temps caminant: aprox. 4h 30m
 
 
Rutes exigents. Cal estar acostumat a fer esforços físics constants
Esforç físic: moderat a alt
Dificultat tècnica: moderada
Distància: entre 12-18 km
Desnivell: màx. 800 m
Durada total: 5 - 7 h
Temps caminant: aprox. 5h 30m
 
 
Rutes dures. Cal superar un esforç físic alt de manera continuada:  només per als experts
Esforç físic: exigent
Dificultat tècnica: moderada/dura
Distància: entre 18-22 km
Desnivell: màx. 1400 m
Durada total: 8 - 12 h
Temps caminant: aprox. 8h
 
Algunes rutes es poden fer en un matí (visites guiades de 2-4 hores), i d'altres necessiten una jornada de matí a mitja tarda (senderisme de 3-7 hores). En aquest darrer cas, a vegades és possible reduir-les i fer-les en un matí llarg. En tot cas és interessant que miris si es tracta d’una ruta circular o no, perquè d’això dependrà que necessitis un transport per tornar al punt d’inici o un allotjament al punt d’arribada.

        ICONA            DESCRIPCIÓ 
 
 
Ruta circular:
rutes en què el punt inicial i el punt final és el mateix
 
 
Ruta itinerant:
rutes amb diferent punt inicial i punt d’arribada
 
Pel que fa a l'equipament és necessari portar un bon calçat per caminar, amb relleu ben marcat a les soles. Si estrenes les sabates, et recomanem que les facis servir uns dies abans per adaptar-te-les als peus. És molt recomanable portar pantalons llargs ja que, en algunes rutes, transitem per espais poc freqüentats i els camins no sempre estan en bon estat. A la motxilla cal portar-hi un litre d'aigua, menjar, roba per canviar-se o per protegir-se del fred o el mal temps, un impermeable, un banyador... i crema de protecció solar! Si es vol es pot anar amb gorra i és molt aconsellable anar amb bastó. Tot plegat fa que la motxilla hagi de ser gran però còmoda.
 
EN RUTA GIRONA compta amb una assegurança de responsabilitat civil, però a més us tramita una assegurança d'accidents especial per a la pràctica de senderisme i activitats de natura.
 
 
 
Allotjaments
Restaurants i bars
Gaudeix de la teva estada!
Destaquem...

Membres de...

© Copyright 2010 // Nota legal // Condicions de contractació // Condicions d'ús i Política de Privacitat // info@enrutaturisme.cat